Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «Αποστολής»

17.1.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας εξήρε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά κατά την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάιμερ της φιλανθρωπικής εταιρείας της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή».

Ο Αρχιεπίσκοπος και η κ. Γεννηματά επισκέφθηκαν το Κέντρο, ξεναγήθηκαν στους χώρους και γευμάτισαν με τα στελέχη και τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά για την παρουσία της χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή συμβολική, αφού έχει εργαστεί στον χώρο της υγείας και επί θητείας της δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο Κέντρο φροντίδας.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για όλες τις δομές και για όσα κάνει αυτό το διάστημα που ελληνικές οικογένειες υποφέρουν. Η κ. Γεννηματά δήλωσε συγκινημένη γιατί, όπως είπε «με τον Γιώργο Κατριβάνο όταν σχεδιάζαμε πολιτικές στην πρόνοια και είχαμε πει ότι θα στηρίξουμε τη δουλειά της Εκκλησίας, θα εξαντλήσουμε τους πόρους που έχουμε στη δυνατότητα μας και θα βρούμε και τρόπους και δομές που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και όχι μόνο στη πεπατημένη, δεν φανταζόμουν πραγματικά ότι θα επισκεπτόμουν αυτή τη δομή και αυτή τη Μονάδα. Και σήμερα εντυπωσιάζομαι, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για αυτό που βλέπω σήμερα».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της επεσήμανε: «Εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας ότι μόνο το 2015 διατέθηκαν 125 εκατομμύρια ευρώ από την Εκκλησία, μόνο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μπόρεσε να βοηθήσει πάνω από 1.900.000 ανθρώπους και δόθηκαν περίπου 18.000.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Πολλές φορές τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους , για αυτό για άλλη μία φορά συγχαρητήρια για ότι κάνετε».

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επίσκεψη της κ. Γεννηματά και αναφέρθηκε στις διαχρονικές προσπάθειες της Εκκλησίας να στηρίξει τους ηλικιωμένους « Όταν μια κοινωνία αδιαφορεί για τους ηλικιωμένους της, παύει να είναι πολιτισμένη» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «είναι χρέος μας να τους βοηθούμε και να συμπαραστεκόμαστε στην αδυναμία τους. Πρότυπο αυτής της προσπάθειας είναι το Κέντρο αυτό διότι όλοι εργάζονται με αγάπη και αν υπάρχει αγάπη υπάρχει ευλογία για αυτό που κάνεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε έργα όπως το Καρέλλειο Κέντρο γιατί δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε μόνο τις παθολογικές περιπτώσεις αλλά να δρούμε και προληπτικά».

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι: «τα έργα αυτά στηρίζονται στη προσφορά των ανθρώπων που παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, βοηθούν και αυτό που πρεσβεύει η «Αποστολή» βοήθησε και εσύ ν’ αλλάξει η ζωή μας, το έχει κάνει πράξη και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα».
Μετά το γεύμα ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ενώ το φλουρί έτυχε στον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτη.

Το Καρέλλειο είναι μία ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης της Νόσου «Alzheimer» και συναφών παθήσεων, η οποία λειτουργεί με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη Μονάδα παρέχεται η δυνατότητα μακράς διαμονής 25 ατόμων, βραχείας διαμονής 5 επιπλέον ασθενών και λειτουργεί Κέντρο Ημέρας υποστήριξης 200 ανοϊκών ασθενών.