Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η κοπή της Βασιλόπιτας της Π.Ε.Φ.

21.2.2017Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, καθώς και της ιατρικής και φαρμακευτικής κοινότητας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Π.Ε.Φ. κ. Θεόδωρος Τρύφων και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «ειδικές γνώσεις και κοινωνικές συναναστροφές με τον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας δεν είχα, παρά αυτή που έχει ο κάθε άνθρωπος με τον γιατρό του ή τον φαρμακοποιό στην καθημερινή ζωή. Ένιωσα, όμως, την δύναμη αυτού του τομέα, την προσφορά τη μεγάλη, την εξυπηρέτηση αυτού του χώρου όταν οδηγηθήκαμε όλοι στην περιπέτεια να στηρίξουμε αυτόν τον λαό σε δύσκολες ώρες. Αυτές οι δυσκολίες δεν πέρασαν. Μόνο στην Αθήνα χρειάζονται 53000 μερίδες φαγητού κάθε μέρα» και έκανε λόγο για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.

Αναφέρθηκε, ωστόσο, στην δύναμη του εθελοντισμού, αλλά και στην στήριξη της ευρύτερης οικογένειας εννοώντας τους συγγενείς, στενούς και μακρινούς, αλλά και τους φίλους που στηρίζουν τον συνάνθρωπο τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για την συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας επεσήμανε, ότι «χιλιάδες σκευάσματα κάθε τόσο φτάνουν στην Αρχιεπισκοπή. Οι φαρμακοβιομηχανίες μας αγκάλιασαν και μας δίνουν ό,τι μπορούν περισσότερο, για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες» και αναφέρθηκε στα κοινωνικά φαρμακεία που λειτουργούν με την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής και την στήριξη της Π.Ε.Φ. και ευχήθηκε δύναμη, ώστε να ξεπεραστεί η δυσκολία του τόπου και «να βρούμε τον δρόμο που επιθυμούμε».

Κατόπιν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ενώ αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυναν πολιτικοί παράγοντες.Σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής (24/4/2017)
Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών (16/4/2017)
Η Ακολουθία της Αναστάσεως στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών (16/4/2017)
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Άγιο Πάσχα 2017 (15/4/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Εκεί που συναντάται η ανθρώπινη προσπάθεια με την χάρη του Θεού, εκεί γίνεται το θαύμα (14/4/2017)
Η Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών (14/4/2017)
Στον ι. ν. Αγ. Τριάδος ο Αρχιεπίσκοπος στην Ακολουθία του Νιπτήρος. (12/4/2017)
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Τρόικα, ο Σόιμπλε, το Δ.Ν.Τ. και όσοι δεν βοηθούν τον Πρωθυπουργό να ξεπεράσει τα προβλήματα είναι τα βάτα του» (12/4/2017)
Στον ι. ν. Αγίου Διονυσίου, πολιούχου των Αθηνών, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος στην Ακολουθία του Νυμφίου (11/4/2017)
Συλλυπητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου στον Πατριάρχη των Κοπτών κ. Θεόδωρο Β' (11/4/2017)
Στον ι. ν. Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων ο Αρχιεπίσκοπος για την Ακολουθία του Νυμφίου (10/4/2017)
Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ (10/4/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Η θρησκεία ενώνει τους ανθρώπους. Τα τραγικά γεγονότα στην Αίγυπτο οφείλονται στον φανατισμό και στην κακία των ανθρώπων (10/4/2017)
Στον ι. ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου ο Αρχιεπίσκοπος για την Ακολουθία του Νυμφίου (9/4/2017)
Κυριακή των Βαΐων στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών (9/4/2017)
Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο (5/4/2017)
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου το ρεσιτάλ «AKROASIS–Aνάμεσα σε Ανατολή και Δύση» (5/4/2017)
Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο (4/4/2017)
Την Τρίτη συνεδριάζει η Δ.Ι.Σ. (3/4/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Ο Χριστιανισμός δημιουργεί πολιτισμό (2/4/2017)


 Όνομα
 

 e-mail