Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη στον Αρχιεπίσκοπο

12.10.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κ. Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για το πρόσφατο ταξίδι της στην Αμερική και για τις συναντήσεις που είχε με τους ομογενείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την επίσκεψη τονίζοντας πως «είχα την χαρά να συναντηθώ με την κ. Βαρδινογιάννη, έναν άνθρωπο που αγαπά όλους τους ανθρώπους, και ανταλλάξαμε απόψεις για το ταξίδι της στην Αμερική, που στόχος ήταν να συναντηθεί με τους ομογενείς και να τους μιλήσει για την Ελλάδα και για την υγεία των παιδιών».

Η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε συγκινημένη για την συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο ταξίδι της στην Αμερική με την ευκαιρία του συντονισμού για το «όραμα ελπίδας». Επεσήμανε πως σκοπός είναι να γίνουν οι δεσμοί με την ομογένεια πιο στενοί και να βρεθούν δότες μυελού των οστών για παιδιά.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ κοντά στην ομογένεια και αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι σε μια δεύτερη Ελλάδα» σημείωσε η κ. Βαρδινογιάννη και προσέθεσε πως «επισκέφθηκα ελληνικά σχολεία και εντυπωσιάστηκα που τα παιδιά μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα και σέβονται την Ορθοδοξία και την πατρίδα μας. Σέβονται τις αξίες από τους γονείς και τους προγόνους μας, τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές», ενώ μετέφερε το παράπονο πολλών για το γεγονός ότι κλείνουν αρκετά ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό.

«Κάλεσα τα παιδιά να έρθουν το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις μας και τους υποσχέθηκα πως θα είμαι κοντά τους για ό,τι χρειαστούν» συμπλήρωσε η κ. Βαρδινογιάννη. Αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία τονίζοντας πως «πιστεύω ότι μέσα από την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου πολλά παιδιά βρίσκουν στήριξη», ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης.Αρχιεπίσκοπος: Πρέπει πάντοτε να αγωνιζόμαστε για να ασκούμε το έργο της αγάπης (18/12/2017)
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Δεκέμβριο (15/12/2017)
Η Δ.Ι.Σ. για το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Βουλγαρίας (15/12/2017)
Την Πέμπτη συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (13/12/2017)
Εθιμοτυπική επίσκεψη Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Αρχιεπίσκοπο (13/12/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Να ενδιαφερόμαστε και να φροντίζουμε τον άνθρωπο διότι είναι η εικόνα του Θεού (12/12/2017)
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια της έκθεσης «Θρησκευτική Τέχνη από την Ρωσία στην Ελλάδα» (11/12/2017)
Αρχιεπίσκοπος και Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Δημήτρειο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (5/12/2017)
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συναυλία τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη (5/12/2017)
Νέες προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής για την ανακούφιση συμπολιτών (4/12/2017)