Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Επίτιμος Δημότης Αλμυρού ο Αρχιεπίσκοπος

26.10.2017     Ώρα ανάρτησης: 7:30:10Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Επίτιμος Δημότης Αλμυρού ανακηρύχθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον Αλμυρό συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, το Δημοτικό Συμβούλιο και εκπρόσωποι των αρχών του τόπου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου αναγνώσθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου και κατόπιν ο Δήμαρχος Αλμυρού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμητική αυτή διάκριση και ανέφερε πως αποστολή των Τοπικών Αρχών, της Πολιτείας γενικότερα, αλλά και της Εκκλησίας είναι ο άνθρωπος. «Συναντάται η πορεία μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «η ιστορία δείχνει ότι όταν δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας η καταστροφή ήταν πάντοτε μεγάλη». Αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στο έργο του Μητροπολίτη Δημητριάδος και στην καλή συνεργασία που έχει με τις Τοπικές αρχές. Μίλησε, επίσης, για την σημαντική ιστορική πορεία του Αλμυρού και αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής σημειώνοντας πως «η Ελλάδα έχει περάσει πολλές δυσκολίες αλλά πάντα τα κατάφερνε» και προσέθεσε ότι «χρειάζεται συντονισμός από την Εκκλησία, την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί ο άνθρωπος πρέπει να έχει όραμα και να μην περιορίζεται στον εαυτό του».

Έκανε λόγο, επίσης, για κρίση προτύπων και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σηκώσουν τον πήχη λίγο πιο ψηλά. «Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με μικρότητες. Ασχολούμαστε, για παράδειγμα, συνέχεια με την σχέση Εκκλησίας Πολιτείας. Για τους Έλληνες, όμως, το θέμα είναι η σχέση Εκκλησίας με το Έθνος» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.Ο Αρχιεπίσκοπος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (19/1/2018)
Ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο (18/1/2018)
Αρχιεπίσκοπος: Θέλουμε συνεργασία και όχι εξουσία (18/1/2018)
Αρχιεπίσκοπος: Να αποκτήσουμε πρότυπα και να μιμηθούμε τις ζωές των Αγίων (18/1/2018)
Αρχιεπίσκοπος: Να γνωρίσουμε και να δυναμώσουμε τις ρίζες μας (17/1/2018)
Πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Φουστανελά στην Προεδρική Φρουρά (17/1/2018)
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (16/1/2018)
Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δημήτρης Βερβεσός στον Αρχιεπίσκοπο (16/1/2018)
Σκοπιανό και υπογεννητικότητα τα θέματα στην συνάντηση Αρχιεπισκόπου - Καμμένου (16/1/2018)
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργία Γεννιά (16/1/2018)