Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος για μάθημα Θρησκευτικών και νόμο αλλαγής ταυτότητας φύλου

7.11.2017     Ώρα ανάρτησης: 6:46:47 PMΕκτύπωση

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
φωτογραφίες: Μητρόπολη Λαγκαδά

Για μήνυμα αισιοδοξίας έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οικογένεια και Φύλο: Από την Αγία Γραφή στις σύγχρονες προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ακαδημία της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ενώ σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις με το μάθημα των Θρησκευτικών και το νόμο αλλαγής ταυτότητας φύλου.
Μιλώντας για το μάθημα των Θρησκευτικών ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε ότι «ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση, τη δική του εξήγηση στη ρύθμιση που έχει γίνει μέχρι τώρα. Έχουμε συμφωνήσει με την Πολιτεία, τα φυλλάδια αυτά, τα τετράδια που έχουν μοιραστεί στα παιδιά να επιστραφούν σε μας, να τα δούμε και εμείς ως Σύνοδος και να αποφασίσουμε».

Επεσήμανε, άλλωστε, ότι «ενόσω τα λέμε αυτά, ακούμε ότι "προχωρούμε εμείς, χωρίς να λάβουμε υπόψη το τι θα πει η Εκκλησία για τα τετράδια αυτά". Υπάρχει μια σύγχυση. Ευτυχώς, που ο υπουργός το ξεκαθαρίζει και λέει ότι θα τηρηθεί η συμφωνία. Θα το δούμε το Σεπτέμβριο».

Τόνισε, επίσης, ότι «ως προς το θέμα του λεγόμενου τρίτου φύλου, είναι ένα θέμα πάρα πολύ λεπτό που διαλύει την οικογένεια και φέρνει καινούργια πράγματα στην πατρίδα μας», σημειώνοντας ότι δεν είναι κυρίαρχο, ως πρόβλημα, στη σημερινή συγκυρία, αλλά «ερχόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε» και ότι «είναι πράγματα βεβιασμένα που γίνονται, χωρίς να μελετηθούν αυτά που θα έρθουν αργότερα» σημειώνοντας για παράδειγμα ότι «γίνεται πολύς λόγος, για τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που θα μεγαλώσουν με αυτόν τον τρόπο, ή τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που θα υιοθετηθούν από τέτοια ζευγάρια, ποιος θα τα υπερασπιστεί; Είναι θέματα, τα οποία δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια προχειρότητα».