Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Η Εκκλησία Αγκαλιάζει Τον Αυτισμό

5.5.2018     Ώρα ανάρτησης: 9:59:27 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«Η Εκκλησία βοηθάει τον άνθρωπο, τον γονιό, τον δάσκαλο, το ίδιο το παιδί που έχει ιδιαιτερότητες και ικανότητες αυξημένες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση με τίτλο: «Η Εκκλησία Αγκαλιάζει Τον Αυτισμό».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και αφορμή ήταν η δράση της κ. Μαρία Κασαμπαλάκου, μητέρα ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, συγγραφέας των βιβλίων «Αγαπώντας τον αυτισμό» και «Αυγερινός, μια ιστορία για την αγάπη και τον αυτισμό». Παρέστησαν, ακαδημαϊκοί, ιατροί, ειδικοί θεραπευτές, κλήρος και λαός, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

«Η Εκκλησία που δέχεται κάθε είδους δυσκολία δε θα μπορούσε να κλείσει τα μάτια της και τα αυτιά της και να μην φροντίσει, με όποιον τρόπο μπορεί, ή να μην σταθεί πλάι στον άνθρωπο που αγωνίζεται» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «τα αυτιστικά παιδιά χρειάζονται την ανάλογη συμπαράσταση και βοήθεια. Αν εμείς σαν πνευματικοί πατέρες ή γονείς έχουμε υποχρέωση στην αγωγή των παιδιών και κάνουμε «κανάλια», ώστε μέσα από αυτά να περνάνε ο ενθουσιασμός, οι ορμές και τα προβλήματά τους, έχουμε περισσότερη υποχρέωση στα παιδιά εκείνα, τα τόσο αγαπητά και συναισθηματικά, που μερικές φορές έχουν ειδική συμπεριφορά».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης, στη δημιουργία ενός ειδικού σχολείου από την Αρχιεπισκοπή, το οποίο θα αρχίσει την λειτουργία του από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ έκανε λόγο για τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετώπισαν κυρίως από τους κατοίκους της περιοχής.

Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι μέτοχος της σκέψης των γονιών που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους, υπογραμμίζοντας πως «το καθήκον αυτό μας καλεί όλους» και ζήτησε συνεργασία από όλους τους φορείς για να αντιμετωπιστεί όποια δυσκολία.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η κ. Αναστασία Κατσούγκρη, Ειδική Παιδαγωγός, συγγραφέας, Υπ. Διδ. Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν οι εισηγήσεις «Η Εκκλησία αγκαλιάζει το διαφορετικό» του π. Σιλουανού Ιωάννου, προϊσταμένου Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Πετραλώνων, «Γνωριμία με τον άγνωστο Αυτισμό» του Παιδοψυχιάτρου, Ψυχοθεραπευτή Ευστράτιου Πάλλη, «Η θεραπευτική επαφή με τα άλογα» της Ηλέκτρας Ασιλιάν, Ψυχολόγου, με Ειδίκευση στη σχέση ίππου-Ανθρώπου.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε Ιερείς, Γονείς, Θεραπευτές, Εκπαιδευτικούς και συντόνιζε η Δήμητρα Σταύρου.