Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μητροπολίτη Κορωνείας

9.10.2018     Ώρα ανάρτησης: 10:06:12 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονος, με τίτλο “Επί την λυχνίαν”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ και παρέστησαν Αρχιερείς, κλήρος και λαός.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Νίκου, Εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος Επικοινωνίας, Ενημερώσεως και Παιδείας, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χριστοδούλου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Κορωνείας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους παρευρισκόμενους, ενώ αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην πορεία του Μητροπολίτη Κορωνείας και ευχήθηκε ο Θεός να τον έχει καλά να συνεχίσει το έργο του. Επεσήμανε ότι «η Εκκλησία θέλει το χάρισμά του ο καθένας να το αυξάνει και να το εναποθέτει στην Αγία Τράπεζα για να εκκλησιαστικοποιηθεί. Όταν κάποιος διαθέτει τα χαρίσματά του για το προσωπικό του συμφέρον δεν είναι μόνο εγωιστής, αλλά και αιρετικός. Ο Μητροπολίτης Κορωνείας έχει το χάρισμα να μιλάει ελεύθερα, ωραία, να μην κουράζει με τον λόγο του, αλλά να είναι αγαπητός», ενώ υπογράμμισε ότι «ο Μητροπολίτης Κορωνείας δεν έχει εγωισμό».

Το βιβλίο περιλαμβάνει ομιλίες που εκφωνήθηκαν από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, κατά την τριακονταετή διακονία του Μητροπολίτη Παντελεήμονα ως ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής, καθώς και περιλήψεις ομιλιών από άλλους ναούς των Αθηνών ή της Περιφέρειας, κατά την Επισκοπική του διακονία.


  Τελευταία Άρθρα
 • Τον Αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος στην Μεσσήνη (19/10/2018)
 • Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τη Διοίκηση ΚΤΥΠ ΑΕ (19/10/2018)
 • Πρόεδρος Δημοκρατίας και Αρχιεπίσκοπος στο Συνέδριο: Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως (18/10/2018)
 • Το προσφυγικό στην Ευρώπη στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με την αντιπροσωπεία των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (18/10/2018)
 • Συνδιάσκεψη με θέμα «Αιρετικές θεωρήσεις περί των Ιερών Μυστηρίων» (17/10/2018)
 • Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως (16/10/2018)
 • Αγιασμός στον Δ.Σ.Α. για τη νέα Δικαστική χρονιά (16/10/2018)
 • Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας (14/10/2018)
 • Επιμνημόσυνη δέηση για τους εκλιπόντες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της Βοιωτίας (14/10/2018)
 • Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για τη νέα Δικαστική χρονιά (11/10/2018) •