Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αρχιεπίσκοπος: Άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε

7.11.2018     Ώρα ανάρτησης: 4:20:44 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«'Άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σήμερα το μεσημέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι «εχθες, έγινε μια ανακοίνωση ότι έχουμε μια πρόθεση, καλή διάθεση, ο χώρος της Εκκλησίας με την Πολιτεία να βρούμε λύση σε προβλήματα που χρονίζουν σχεδόν έναν αιώνα. Θα ακολουθηθεί μια διαδικασία».

Επεσήμανε, επίσης, πως «ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί με όλους τις ιερείς. Θα γίνει ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας Ελλάδας, η οποία θα συνέλθει και ό,τι θέλει η Πολιτεία, που έδειξε την καλή της διάθεση», ενώ επανέλαβε πως ό,τι γίνει θα έχει την συγκατάθεση και την σύμφωνη γνώμη των ιερέων.

Σημείωσε, ακόμη, πως «δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι. Το κάνουμε για να βάλουμε μια τάξη σε μερικά πράγματα, επιτέλους», ενώ μιλώντας για την εκκλησιαστική περιουσία υπογράμμισε πως «μιλάνε για ένα πλούτο πολύ μεγάλο κ.λπ. Εμείς λέμε ότι είναι παραμύθι. Πλούτος σαν κάρβουνο που είναι κάπου πεταμένος και το παίρνει όποιος θέλει, ναι. Πλούτος, όμως, που αξιοποιείται δεν υπάρχει», και συμπλήρωσε ότι «όλα θα αποβλέπουν σε μια ειρηνική πορεία όλων μας και για το συμφέρον όλου του λαού μας και επομένως του καθενός από εμάς».