Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αντιπροσωπεία της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Ρουμανικών Ε.Δ. στον Αρχιεπίσκοπο

22.11.2018     Ώρα ανάρτησης: 8:30:10 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Αντιπροσωπεία της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Ρουμανικών Ε.Δ. επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο πλαίσιο της της επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Η Ρουμανική αντιπροσωπεία, που συνοδεύεται από τον ΑΚΑΜ Ρουμανίας στην Αθήνα, Σμήναρχο Ντουμίτρου Αουρέλ Ντραγκίτσι και τον Πρωτοπρεσβύτερο Alexander Pretorian, ως μεταφραστή, αποτελείται από τους Στρατιωτικούς Ιερείς - και τις συζύγους τους-: Ταξίαρχο Florin Vladoiu, Γενικό Επιθεωρητή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Ρουμανικού ΥΠΑΜ και Συνταγματάρχη George Pretorian, επικεφαλής υποστήριξης της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Ρουμανικού ΥΠΑΜ. Η Ελληνική αντιπροσωπεία που τους συνοδεύει αποτελείται από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ταξίαρχο Νικόλαο Γουρδούπη, Διευθυντή του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων και Διευθυντή ΓΕΕΘΑ/Β6 και τον Αρχιμανδρίτη Συνταγματάρχη Μελέτιο Κουράκλη, Στρατιωτικό ιερέας του ΓΕΣ και Διευθυντή ΓΕΣ/Β6, ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο Συνταγματάρχης Αθανάσιος Αθανασιάδης.

Η αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της εγκεκριμένης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος - Ρουμανίας, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο, για να πάρουν την ευχή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και συνομίλησε μαζί τους δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες και το έργο της Διεύθυνσης, αλλά και για το πρόγραμμα της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, καθώς επίσης, μοιράστηκε μαζί τους τις σκέψεις του από το ταξίδι του στην Ρουμανία την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και είχε μεταφέρει εκεί λείψανα του Αγίου Γεωργίου επισημαίνοντας πως χιλιάδες κόσμου περίμεναν για να προσκυνήσουν.