Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αρχιεπίσκοπος: Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσει η Ιεραρχία

23.11.2018     Ώρα ανάρτησης: 11:56:09 AMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με την υφ. Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο, για να του κατάθεσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας Εκκλησίας τονίζοντας πως η ίδια ως πρ. της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως Βουλευτής «Χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «δεν θα γίνει τίποτε αν δε συναινέσουν οι εφημέριοι -δε θελουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματα τους-, δεν θα γινει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία». Μίλησαν, επίσης, για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού η οποία δήλωσε πως καταβάλλουν μία σημαντική προσπάθεια οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς»