Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον υφ. Εξωτερικών

14.2.2019     Ώρα ανάρτησης: 10:49:56 AMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Μπόλαρη και ενδιαφέρθηκε για το πρόγραμμα και τις δράσεις του στο εξωτερικό. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στον πολιτισμό, τις Εκκλησίες του εξωτερικού και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο σημείο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι εχθές παραβρέθηκε στην έναρξη του Διεπιστημονικού Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής για τα ανθρώπινα δικαιώματα τονίζοντας πως «όλοι μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όλοι τα παραβαίνουμε».

Μετά την συνάντηση ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι «είχα την ευλογία, την χαρά και την τιμή της συνεργασίας με τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι πάντοτε ξεχωριστή η ευλογία της συνάντησης με την εμπειρία και τη σοφία του στα θέματα της διαποίμανσης του Ορθόδοξου λαού και σε όλα τα θέματα που απασχολούν την πατρίδα και τον ελληνισμό».
Κάλεσε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο στην επιστημονική διημερίδα, στην οποία θα συζητηθούν οι αρχές θρησκευτικής εκκλησιαστικής διπλωματίας,στην οποία θα μετέχουν διάφορες προσωπικότητες από το χώρο της εκκλησίας, της διπλωματίας και της επιστήμης.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την συνάντηση και για την πρόσκληση να παραβρεθεί στην διημερίδα, δηλώνοντας, άλλωστε, πως αυτά τα ζητήματα είναι θέματα που ενδιαφέρουν την Εκκλησία.