Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Συναντήσεις Αρχιεπισκόπου

11.4.2019     Ώρα ανάρτησης: 12:22:05 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Tο δημογραφικό ζήτημα και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δηλώσεις του εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή και επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της βουλής για το δημογραφικό.

«Το δημογραφικό δυστυχώς είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν ταλανίζει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον χριστιανικό κόσμο αυτόν που κάποτε λέγαμε χριστιανική Ευρώπη, γιατί πρωτίστως έχει να κάνει με την κρίση που περνάει η παραδοσιακή οικογένεια. Το πόρισμα δείχνει κατευθύνσεις που θέλω να πιστεύω θα ακολουθηθούν τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που αποδίδουν άμεσα, χρειάζεται ένας σχεδιασμός και πρόγραμμα σε βάθος χρόνου για να αποδώσει. Από πλευράς μας έχουμε τονίσει ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας. Είναι μείζον εθνικό πρόβλημα» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία για την κατανόηση και το έργο που προσφέρει στηρίζοντας τον θεσμό της οικογένειας και «αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητες εθνικές περιοχές όπως η Θράκη εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του τόνισε ότι το δημογραφικό ταλανίζει την πάτριδα μας και πολλές ακόμη χώρες υπογραμμίζοντας πως «η αιτία έχει επισημανθεί από πολλούς φορείς και από την Εκκλησία ιδιαίτερα, είναι η κρίση της οικογένειας, η υπονόμευση των χριστιανικών θεσμών και της διδασκαλίας της Εκκλησίας και είναι ένα πρόβλημα το οποίο δύσκολα θα αντιμετωπιστεί». Προσέθεσε, επίσης, ότι σοβαρή αιτία του προβλήματος είναι η οικονομική αδυναμία να στηριχτούν οι νέοι και να δημιουργήσουν οικογένειες, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται αγώνας επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συζήτηση στηρίζει αυτόν τον αγώνα.

Κατόπιν τον αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεωργία Γεννιά και στην συνέχεια ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κ. Μοχάμεντ Μιρ Αλρα'ί'σι.

Ο Δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Αρχιεπίσκοπο. «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για την συνάντηση αυτή, η οποία μου προκαλεί αισιοδοξία» τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος και αναφέρθηκε στην ιστορία και στον πολιτισμό του νησιού υπογραμμίζοντας πως «η Σάμος πρέπει να έχει φωνή. Τα πράγματα για την Ελλάδα είναι δύσκολα. Χρειάζεται συστράτευση, συμπόρευση, συναντίληψη. Όλα αυτά που διδάσκει η θρησκεία μας», ενώ μίλησε για την πρόκληση της αυτοδιοίκησης προσφέροντας παραπάνω υπηρεσίες στους πολίτες. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Δήμαρχο και του ευχήθηκε να έχει επιτυχίες, ενώ τον κάλεσε να προσφέρει για την προαγωγή και λύση των προβλημάτων.