Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Κώστα Μπακογιάννη, Κώστα Σκανδαλίδη και Ανδρέα Κουτσούμπα

7.6.2019     Ώρα ανάρτησης: 2:39:45 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ιδιώτες, ώστε σε μία κοινωνία αγάπης να κάνουμε έργα που θα βοηθήσουν τον λαό και την πατρίδα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Τον κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ αμέσως μετά ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή να τον δεχτεί και τόνισε πως «πάντοτε με την ευλογία του μας δίνει δύναμη και με το πολύ πλούσιο κοινωνικό του έργο μας δίνει έμπνευση». Προσέθεσε, επίσης, «ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μεταξύ τους πολύ καλή συνεργασία «σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους».

«Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Το μεγάλο στοίχημα για όλους είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.
Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον νέο δήμαρχο Αθηναίων για την επίσκεψή του, τονίζοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία να ξανασυζητήσουν για θέματα που τους είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν.

Ευχήθηκε, επίσης, στον κ. Μπακογιάννη δύναμη και υγεία, ενώ θέλησε να επαναλάβει πως «είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ιδιώτες, ώστε σε μία κοινωνία αγάπης να κάνουμε έργα που θα βοηθήσουν τον λαό και την πατρίδα».

Νωρίτερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως κάθε φορά που συναντά τον Μακαριώτατο έχει κάτι να κερδίσει, διότι, όπως επεσήμανε, συναντά ένα άνθρωπο που είναι οδηγητής που δίνει κουράγιο και δύναμη, ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα. Με τη σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι συζήτησαν χρήσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους αλλά και συγκεκριμένα καθημερινά θέματα. Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το μεγάλο και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.