Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων

8.9.2019     Ώρα ανάρτησης: 7:32:45 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Η Εκκλησία μορφώνει και διαμορφώνει χαρακτήρες που τους χρειαζόμαστε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των εγκαινίων των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων στην Βαρυμπόμπη.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο προϊστάμενος του ναού π. Σπυρίδων Ράπτης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, κλήρο και λαό και αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή των εκπαιδευτηρίων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στήριξη και στην βοήθεια του Αρχιεπισκόπου και του Πρωτοσυγκέλλου. Μίλησε, επίσης, για το ήθος που το σχολείο προσέφερε στους μαθητές.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος μοιράστηκε τον δισταγμό που είχε στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, υπογραμμίζοντας, όμως, την εμπιστοσύνη που έδειξε στον π. Σπυρίδωνα.

Μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελείται στα εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια.

Σε άλλο σημείο του λόγου του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι πρέπει να συνδυάζεται η άνωθεν Σοφία με την Σοφία των γραμμάτων, ώστε να δημιουργούνται χαρισματικοί άνθρωποι ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αυξάνουν τα τάλαντα τους και να μην τα κρατάνε για τον εαυτό τους, διότι αυτό είναι αίρεση, αλλά να τα προσφέρουν στους άλλους ανθρώπους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι η Εκκλησία μορφώνει και διαμορφώνει χαρακτήρες που τους χρειαζόμαστε, ενώ ευχήθηκε να βρεθούν και άλλες ενορίες που θα δημιουργήσουν αντίστοιχες δομές.