Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Β΄ Πανελλήνια Σύναξη των εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων για τους εορτασμούς του '21

10.10.2019     Ώρα ανάρτησης: 11:35:11 AMΕκτύπωση

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και από ώρας 10:00 έως 13:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου στο Ισόγειο του Συνοδικού Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί η Β΄ Πανελλήνια Σύναξη των εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την οργάνωση των Εορτίων Εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει διακοσίων (200) ετών από της Εθνικής Παλιγγενεσίας το έτος 2021.

Στή Σύναξη αυτή, οι εκπρόσωποι εκάστης Ιεράς Μητροπόλεως και δι' αυτών οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, θα ενημερωθούν επί των τελευταίων Αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, σχετικώς με το λατρευτικό και πολιτιστικό, συμπεπληρωμένο και εγκεκριμένο υπ' Αυτής, Πρόγραμμα των ως άνω Εορτίων Εκδηλώσεων.

Κατά την διάρκεια της Συνάξεως θα τεθεί και το χρονοδιάγραμμα γιά την καλύτερη προετοιμασία των Εκδηλώσεων εντός του ερχομένου έτους.

Επίσης, θα παρουσιασθεί το νέο βιβλίο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Ἑλλάδος «Ο Όμηρος ταξιδεύει στην αρχαιότητα και αναζητά την αλήθεια», το οποίο εντάσσεται στην σειρά Ελληνική Ιστορία και Χριστιανική Πίστη, καθώς και το συνοδευτικό υλικό για την διδασκαλία του νέου αυτού βιβλίου.

(Πληροφορίες: Αρχιμ. Βαρθολομαίος ΑντωνίουΤριανταφυλλίδης, Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, τηλ. 21072722145)