Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Μαθητές Δημοτικού από την Καλαμπάκα στον Αρχιεπίσκοπο

17.10.2019     Ώρα ανάρτησης: 1:39:10 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Περισσότεροι από 30 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας συνοδευόμενοι από Εκπαιδευτικούς και γονείς επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη των μαθητών και τους μίλησε για τις γνώσεις που καλούνται να αποκτήσουν, ενώ τους συμβούλευσε να είναι καλοί μαθητές και να διαβάζουν.

«Να γίνετε καλοί μαθητές, να διαβάζετε για να πλουτίσετε τις γνώσεις σας» κάλεσε τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε «να αγκαλιάσετε, όμως, και την άλλη Σοφία, την άνωθεν κατερχομένη, να έχετε επικοινωνία με τον Θεό, γιατί εκεί που ενώνεται η Σοφία των γραμμάτων με την άνωθεν Σοφία εκεί δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε, επίσης, στα παιδιά ο δρόμος τους να είναι όμορφος και να μην απελπίζονται αν κάποιες φορές είναι κουραστικός.

Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ευχαρίστησαν θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για τις πατρικές του συμβουλές κάνοντας γνωστό πως στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Αθήνα ήταν επιθυμία τους να συναντηθούν μαζί του, για να πάρουν την ευχή του.