Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στον Αρχιεπίσκοπο

24.9.2020     Ώρα ανάρτησης: 11:31:40 AMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Μιλτιάδη Κύρκο και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Αντιστράτηγο ε.α. κ. Παναγιώτη Φαραντάτο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανέγερση Κοιμητηριακού ναού και θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή για έγκριση, ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες του μειοδοτικού διαγωνισμού. Ο Δήμαρχος επεσήμανε, ακόμη, ότι ο εν λόγω ναός θα ανήκει και θα τον διαχειρίζεται η Εκκλησία.

Ο Ιερός Ναός που θα κατασκευαστεί θα έχει επιφάνεια περίπου διακόσια τετραγωνικά μέτρα με χωρητικότητα 100 ατόμων. Ο ρυθμός του Ναού θα ανήκει στον τύπο της Βασιλικής μετά τρούλου και θα έχει μικρό κωδωνοστάσιο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους δόμησης της περιοχής. Θα περιλαμβάνει Πρόναο, Κυρίως Ναό και Ιερό βήμα στην ισόγεια στάθμη και βοηθητικούς χώρους στην υπόγεια στάθμη του.
Έχει εκπονηθεί η αρχιτεκτονική μελέτη του Ναού και στη φάση αυτή εκτελούνται η στατική μελέτη και η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Εκκρεμεί η έκδοση απαιτούμενης άδειας δόμησης, η οποία θα εκδοθεί κατόπιν ολοκλήρωσης του συνόλου των μελετών.