Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά

6.1.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τα άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας πως «η ποιμαντική σας μέριμνα και αγάπη προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως αποτελούν την απόδειξη της παρουσίας του Τριαδικού Θεού στα σπλάχνα του λαού μας», αλλά και την συνοδεία του, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμέων Βολιώτη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Πολιτευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, κληρικών και λαϊκών.

Ο Τίμιος Σταυρός ερρίφθη ανάμεσα στα ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού, Καλλιστώ και Καλυψώ και αμέσως άνδρες των ΟΥΚ έπεσαν στην θάλασσα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, την Βουλή ο Θόδωρος Δρίτσας, τη ΝΔ ο εκπρόσωπος τύπου Βασίλης Κικλίλιας. Επίσης παρέστησαν η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, δημοτικών αρχών και άλλων φορέων καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.