ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του βιβλίου «Η προσφορά στην πατρίδα της Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων»
8/3/2017

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Τέτοιες πρωτοβουλίες μας ενδυναμώνουν εσωτερικά, σε μία εποχή που το έχουμε ανάγκη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Η προσφορά στην πατρίδα της Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων».

Το βιβλίο της τ. Επικούρου Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ζωής Μουρούτη-Γκενάκου παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας των Φίλων του Λαού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους συντελεστές και αναφέρθηκε στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία λέγοντας πως μας ενδυναμώνει εσωτερικά, ενώ ευχήθηκε να πραγματοποιούνται αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης και αμέσως μετά παρουσιάστηκε το βιβλίου από την Φιλόλογο κ. Αρχοντούλα Ρέλλα και αποσπάσματα διάβασε η κ Αρετή Πράγια, Γενική Γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως.

Ακολούθησε η ομιλία της κ. Ζωής Μουρούτη – Γκενάκου και η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Συντονιστής ήταν ο κ Γεώργιος Σακελλαριάδης, Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Ιντιάνα ΗΠΑ, Αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, ενώ παρέστησαν πολιτευτές, ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός.