ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Ο Αρχιεπίσκοπος στο Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Ξεκίνημα»
5/6/2018

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Το Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Ξεκίνημα» στο Κορωπί επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Παιδείας της Αρχιεπισκοπής κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης και τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, οι υπεύθυνοι του Παιδικού Σταθμού και τα μικρά παιδιά.

Παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορωπίου, Πύραρχος Βασίλειος Κοκμοτός, στο πρόσωπο του οποίου ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε τη συμβολή της Πυροσβεστικής στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε από τα παιδιά στα αμπέλια και τους λαχανόκηπους του παιδικού σταθμού, ενώ παρακολούθησε και μία σύντομη θεατρική παράσταση.

Κατόπιν στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί αυτόν τον χώρο, ενώ συνεχάρη τους υπεύθυνους για την διοργάνωση. Αναφέρθηκε σε αντίστοιχες δράσεις της Αρχιεπισκοπής, όπως είναι οι κατασκηνώσεις στον Αυλώνα, όπου λειτουργούν, όχι μόνο για να φιλοξενούν νέες και νέους όλη την περίοδο του χρόνου, αλλά και για τις δραστηριότητες του Κέντρου Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, όπως, επίσης, και για τις δράσεις των εθελοντών. Στο σημείο, αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την αξία του εθελοντισμού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εθελόντριες που στηρίζουν το σημαντικό έργο των συσσιτίων.

Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και γονέων του Οικολογικού Κέντρου Προσχολικής Αγωγής να περισυλλέξουν διάφορα προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία προσέφεραν στην Φιλανθρωπική Εταιρεία της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» για να δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε δημοσιογράφους για το Μακεδονικό ζήτημα τόνισε πως η Θέση της Εκκλησίας είναι ξεκάθαρη και σημείωσε ότι η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά τα θέματα.