ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Αρχιεπίσκοπος: Η εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο
7/11/2019

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Η εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το ιερό παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εορτή των Ταξιαρχών τονίζοντας πως «στη γιορτή των αγγέλων ας τους προσφέρουμε ένα δώρο, την μετάνοια μας και σήμερα και σε όλη την διάρκεια της ζωής μας».

Μετά την ακολουθία του εσπερινού ο προϊστάμενος του ναού π. Πέτρος Πετρόπουλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στον ιερό ναό και και στην μέριμνα των ανθρώπων που τον συντηρούν, καθώς και στην πορεία αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού σημειώνοντας πως αρχίζει μία καινούργια περίοδος, ενώ μιλώντας για την κρίση των τελευταίων ετών επεσήμανε πως «όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός, ο εθελοντισμός ήταν αυτός που βοήθησε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Ο εθελοντισμός συντηρεί όλα τα έργα της φιλανθρωπίας».

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι το νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας την δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα, ιδιαίτερα στην εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής π. Βαρνάβα Θεοχάρη χαρακτηρίζοντάς τον ήρεμο, ταπεινό και εργατικό.