ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με αναπλ. υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου
30/10/2020

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπου τον κάλεσε στο Διεθνές Συνέδριο για το μεταναστευτικό ζήτημα και τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τονίζοντας πως «ζούμε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων και οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστεί και αυτή η δύσκολη περίοδος».

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «βλέπουμε ότι τα προβλήματα και η επιθετικότητα είναι μεγαλύτερα και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο σε αυτόν τον αγώνα. Οι Έλληνες είμαστε φιλότιμοι και όταν βλέπουμε ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι «η ενότητα του έθνους θα μας περάσει στην απέναντι όχθη» ενώ ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε ότι «η Εκκλησία προσπαθεί να κρατήσει τον λαό ενωμένο και να του δείξει ότι αυτά που τον ενώνουν είναι περισσότερα από όσα τον χωρίζουν. Αυτό κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε».

Αμέσως μετά την συνάντηση ο υπουργός δήλωσε ότι προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί στην έναρξη των εργασιών ενός μεγάλους Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει το υπουργείο στις 19 Νοεμβρίου για το μεταναστευτικό ζήτημα και τα ασυνόδευτα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υπουργό για την πρόσκληση και τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα, τα ανήλικα παιδιά, που πρέπει το Κράτος να τα προσέξει και εμείς να ενδιαφερθούμε. «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα δύσκολο, αλλά και οι συνθήκες» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «έχουμε υποχρέωση να δείξουμε ενδιαφέρον, ΄ώστε να βγει ό,τι καλύτερο από αυτό το Συνέδριο., ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το μεταναστευτικό ζήτημα και την πανδημία τονίζοντας πως όσο περνάει ο καιρός πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι και συνδεδεμένοι με συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».