ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Κιλκισίου
3/3/2021

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς τηρουμένων όλων των περιοριστικών μέτρων εψάλη σήμερα το πρωί η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ. Ακολούθησε η ταφή του στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, δίπλα στoν προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου κυρό Απόστολο.

Η σορός του μακαριστού τέθηκε προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό χθες Τρίτη για τρεις ώρες, τηρουμένων των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας. Ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Παρόντες ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, οι Βουλευτές του Νομού Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης και Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με ψήφισμά του έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα ως ημέρα πένθους για τον Δήμο. Οι υπηρεσίες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι Επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς και τα σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες